fredag 25 november 2011

En otraditionell jultavla :)

Scrapgalen har en tävling just nu. Jag blev jätteinspirerad när jag såg att uppgiften var att göra en juldekoration. Eftersom jag gillar klet och kladd och att tänka "utanför boxen" så valde jag att göra en kanske lite otraditionell jultavla. Den pryder nu väggen i vardagsrummet, alldeles lagom till advent.

lilla07anjultavla1

Allting startade med att jag plockade fram papper och material som var "juligt". Ganska snart insåg jag att det som inspirerade mig mest var förra årets julkollektion från Crate. Otraditionella färger som är helt underbara. Utifrån dem chipboardfigurer jag hade körde jag igång att skapa bakgrunden.

Först ett lager vit gesso. Sedan modelling paste (en hel del) som jag tryckte ner massa olika saker i för att göra mönster. Det var bland annat en saftflaska, kryddburkar, pepparkaksformar mm mm

lilla07anjultavladet1

När det var gjort slänge jag på en hög med pärlor lite här och var. Allt fick torka och sedan började stora färgar/mistar/glimmer projektet. Det som är svart och silver är Biltemas sprayfärg för bilar. Resten är akrylfärger, distresser, glimmermist och gesso.

lilla07anjultavladet3


När allt torkat en sväng till var det dags att dekorera tavlan. Jag hade som sagt fastnat för mina gamla chipboards från Crate så dem använde jag en hel hög av. Den glittriga stjärnan är från Prima däremot.


lilla07anjultavladet4

När det handlar om jul så är julgranar trevliga tycker jag. En gran klipptes ur ett Sassafras papper och dekorerades med washitape (älskar washi!) och fick några av barnens pärlor som "kulor" i grenarna. Även här kom Primas fina stjärnor till användning.

lilla07anjultavladet2

Så från mig till er.... GOD JUL!
/Maria

4 kommentarer:

Sara sa...

Wow! Vilken cool adventstavla!

Jag blir riktigt inspirerad. :)

Anonym sa...

Mega-super-snygg!!!!

Pylle sa...

men wow Maria den är helt underbar, du är så grym på att skapa, en sån där skulle ta mig flera månader att skapa jag måste tänka så mycket.
Supersnygg
//Elin

AnneTte sa...

Läcker och originell!! Mycket av det man skapar blir ganska likt det andra gör, men du får till det på ditt eget sätt, det är både imponerande och inspirerande! Den här tavlan är faktiskt ganska fantastisk! Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...