onsdag 4 januari 2012

Årets utmaning!

Jag har under senaste året försökt komma igång att läsa böcker igen. Läste jättemycket böcker när jag var yngre. Ni vet innan högskolan kom med all jobbig kurslitteratur så man inget annat ville än att spy på böcker och innan alla barn föddes och jag somnade varje gång jag lade mig i sängen med en bok.

Så under förra året började jag läsa igen. Kändes som att vara helt nybörjare. Kan inte namnet på några populära författare, vilka är bra? , vilka pasar mig?

Jag tröskade mig genom Kallentoft och gillade den inte (Midvinterblod), läste några andra som jag inte heller tyckte om och så gav jag upp nånstans i höstas.

Men så hittade jag Ellison. En scrappare som inte scrappat på ett tag ;) Hon läser istället :) Å eftersom blyghet inte är min grej så frågade jag om hon inte kunde ge mig lite tips som passade mig.

Här har ni den. THE LIST!

Boktjuven - Markus Zusak
Borta bäst - Sara Kadefors
Ett ögonblicks verk - Anders Paulrud
Nu vill jag sjunga dig milda sånger - Linda Olsson
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar - Lucy Dillon
Dödssynden - Harper Lee
En dag - David Nicholls
Fortfarande Alice - Lisa Genova
Niceville - Kathryn Stockett
Allt som återstår - Elin Boardy
Skumtimmen - Johan Theorin
Sirila gentlemän sökes - Karin Brunk Holmqvist
Sommarljus - Jon Kalman Stefánsson


Precis om Ellison föreslog så ska jag nog börja med "Sirila gentlemän sökes". Den lät bara skitkul när jag läste vad den handlade om.
Bild lånad från adlibris.com där ni också kan läsa om boken.


Läser ni böcker? Blir det många på ett år? Har ni några tips på bra böcker? Jag kommer dela med mig av ett bra tips som jag håller på att läsa för andra gången nu. Mer om det en annan dag.

/M

2 kommentarer:

Emma sa...

Haha.. den där verka.. hm.. charmig?! haha.. flina iaf hela tiden när ja läste va den handla om :-)
Jag brukade läsa mycke förut! Innan barn å hela fadderullan, va en riktig bokmal.. men sen tappa jag liksom bort de där och har aldrig riktigt kommit igång igen.. även om jag skulle vilja! Måste bara hitta den rätta boken att börja med! Och så va det ju de där med all tråkig kurslitteratur man har... Men de skulle ju va skönt att kunna läsa en bok för nöjes skull nån gång och inte för att man MÅSTE! Och dessutom välja innehåll själv :-)

Malin/malwa sa...

Jag läser inte lika mycket som förut (scrappar istället ;) ), men lite blir det. Mina favvisförfattare är Philippa Gregory och Dianan Gabaldon - både skriver historiska romaner: den första om verkliga personer (Tudor-drottningarna t.ex.) den senare fiction.

Och "Boktjuven" är sååååååå bra!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...