torsdag 15 december 2011

Mormor Ester

Jag har skapat i vitt, vitt och vitt. Det är andra gången jag gör en vit layout och den här var minst lika rolig som den förra att göra. Fast bara för att det var min gamla fina mormor så tog den extra lång tid. Tankarna vandrade iväg och jag kom på mig själv flera gånger med att prata högt till henne. Jag var tonåring när hon dog och vi hade inte så mycket kontakt men ändå finns hon nära. Och när jag ser likheterna mellan henne och Savannah så önskar jag att dem fått träffas.

lilla07anestervit

Jag har byggt upp bakgrunden med massor av olika lager på ett från början mönstrat papper från MME. Det lyser igenom på vissa ställen och det var det som var meningen. Jag har använt gesso, modeling paste och akrylfärg men även embossat med genomskinligt embossingpulver. Blomrankan är från Prima och målad vit.

En layout som är svår att visa på bild så därför får ni se många detaljbilder.

lilla07anestervit3

Vi börjar upptill där jag tryckt ner utstansade ordet "mormor" i modeling paste och sedan gått över med gesso och akrylfärg. Pärlorna återfinner man på många av mina kladdiga alster och dem har jag som vanligt snott av ungarna. Pärlswirlen däremot är min egen *s*. Fågeln kommer från en primakvist och den har jag målat vit då den från början va turkos. Jag gillar trådar så den överblivna tråden efter symaskinssömmen fick vandra iväg upp till fågeln.

lilla07anestervit2

Fjärilarna har jag stansat ut och sedan dekorerat med några halvpärlor och foil art för den silvriga effekten.

lilla07anestervit4

Jag började med ett lager gesso över mitt mönsterpapper. Här kan ni se att det lyser igenom. Sedan embossade jag över en stencil med trä-mönster för att få lite resistfunktion. Därefter blev det ett lager gesso igen för att sedan använda tårtpappret som stencil för att göra mönster med modeling paste.

lilla07anestervit6

Nåt jag tycker jättemycket om är att trycka ner stämplar i modeling paste. Här en textstämpel jag fick i mitt Cocoa Daisy kit för december.

lilla07anestervit7

Hittade ett sött litet kurvert med ett silverhjärta i mina gömmor och det kändes så självklart ihop med mormor. En nål med ett spetsband knutet, några knappar och rosor i både vitt och äggskalsfärg.

Det är en utmaning att skapa i vitt men oerhört roligt och utvecklande. För er som inte testat ännu, gör det!

Den här layouten är mitt bidrag till sista delen av Scrapgalens adventsutmaning. Tack för en månad med roliga utmaningar! Det var längesen jag blev så inspirerad att skapa till någon tävling.

/Maria

4 kommentarer:

Hanna-Marie sa...

grymt fin! tror du tar hem det denna vecka åxå :-)

Anonym sa...

Åh så vackert! Va duktig du är!!!! /kram Mia -Jycken & Co

Ulrika sa...

Supersnyggt och sobert vackert! Kul att du är med och tävlar hos oss! /DT Ulrika

Aase sa...

Alledeles underbar! Gillar det softa til fotot.
Och visst pratar man några ord med dem på fotot när man håller på, minnen är ljuvliga ;) och ska sparas på bästa sätt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...